Training wervende vacatureteksten

Aan HR-medewerkers van Jiffy gaf ik een basis schrijftraining en een verdieping in wervende vacatureteksten schrijven.Nieuwe vacature- en webteksten voor Jiffy
Dat was de uitdaging. Het was niet de bedoeling een tekstschrijver alle teksten op de website te laten schrijven, maar juist de HR-medewerkers te trainen hoe ze dat zelf kunnen doen. Naast een basistraining kregen de HR-medewerkers een verdieping in het schrijven van wervende vacatureteksten.  


Lees de aanbeveling van Jiffy:


Bij het ontwikkelen van onze nieuwe corporate website realiseerden wij ons dat goede teksten schrijven niet vanzelfsprekend is. Een goed gestructureerde en heldere tekst is van essentieel belang om de kernboodschap over te brengen op de lezer. Woorden zijn het middel, de boodschap is het doel.


Femke leerde ons niet alleen korter en helder te schrijven, maar ook onze schrijfstijl en woordkeuze aan te passen op het taalniveau van de lezer. De praktijkvoorbeelden en bijbehorende praktische informatie zoals woordlijsten en synoniemen waren hierbij van grote toegevoegde waarde. Het bewust in de huid van de lezer kruipen is geheel in lijn met klantgericht denken en een heel belangrijke gewoonte voor medewerkers bij Jiffy.


Door Femke’s praktische tips en stappenplannen zie ik gaandeweg verbetering in mijn teksten en die van mijn collega’s. ‘Schrijven’ kunnen we allemaal. Maar kunnen we ook helder communiceren?


Thomas Roos, content marketeer Jiffy Growing solutions


 

 

 

 

FEMFATAAL
Boschstraat 35
4811 GB Breda
06 48797440


Algemene voorwaarden Privacybeleid