Duidelijke taal - Hoe leuk is dat?

In dit traject begeleid ik de gemeente Hulst op weg naar duidelijke taal.Het communicatieteam van de gemeente Hulst startte in augustus 2020 met het taaltraject Duidelijke taal – Hoe leuk is dat! 


Bewustwording
Met berichten en taaltips op intranet maakten de medewerkers kennis met dit taaltraject. Door coronamaatregelen zijn de live bijeenkomsten duidelijke taal voorlopig uitgesteld. 


Herschrijven brieven in duidelijke taal
In plaats van de bijeenkomsten herschreef ik tientallen standaardbrieven. Van ambtelijke brieven naar prettig leesbare brieven. 


Schrijf wijzer met de schrijfwijzer!
Medewerkers van de gemeente Hulst hebben een hulpmiddel om duidelijkere brieven te schrijven met hulp van de schrijfwijzer. 
Ik begeleidde dit proces en stelde met medewerkers van de gemeente Hulst een praktische schrijfwijzer samen. Isa de Bont gaf de schrijfwijzer vorm in een handige en aansprekende flip-over. Drukkerij Druwa zorgde voor het drukwerk. We kijken terug op een mooie samenwerking!


Ook een schrijfwijzer voor jouw organisatie?
Boordevol schrijfafspraken, praktische tips en handige voorbeelden. Dit helpt jouw medewerkers en collega's direct bij het schrijven van duidelijke teksten. 

 

 

 

FEMFATAAL
Boschstraat 35
4811 GB Breda
06 48797440


Algemene voorwaarden Privacybeleid