Terugblik 1e kwartaal 2023

Jee, wat vliegt de tijd! Tijd om in deze 1e kwartaalupdate nog eens terug te blikken op mijn leuke opdrachten en werkzaamheden van de afgelopen maanden. Lees je mee?Provincie Noord-Brabant
Van 6 t/m 11 februari 2023 was het de landelijke Week van de Circulaire Economie. Ook de provincie Noord-Brabant deed daar actief aan mee. Op allerlei manieren gaf de provincie goede Brabantse praktijkvoorbeelden een podium. Ook maakten ze een Circulair Magazine voor alle Brabanders die wat aan duurzaamheid willen doen. Voor het magazine interviewde ik 4 Brabantse circulaire bedrijven en schreef ik de artikelen voor het Magazine. Lees de leuke verhalen over Repair Café Oss, De Kringloper, Maakplaats Uden en Frietje Precies in het magazine. 


Dokter&
Een nieuwe klant! Dokter& werkt voor apotheekhoudende huisartsenpraktijken. Daar doet Dokter& vanalles voor: Van inkoop en diagnostiek tot certificering.
Sinds half februari vervang ik bij Dokter& tijdelijk de communicatieadviseur. Ik ben aanspreekpunt voor allerhande communicatievragen en ik hou me vooral bezig met verzamelen en schrijven van content voor het infobulletin, de nieuwsflits en LinkedIn. 


Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB)
Mijn opdracht bij de BWB is helder, maar het vraagstuk best complex: Zet een communicatiecampagne op om het aantal WOZ-bezwaren via No cure no pay-bureaus terug te dringen. We ontwikkelden de campagne: Samen, voor elkaar. We zetten verschillende communicatiemiddelen in om onze heldere boodschap Twijfelt u over de WOZ-waarde? Bel ons! te verspreiden. Een Google ads campagne, online banners, animatie, social media en persberichten wisselden elkaar af om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Ook maakten we 3 filmpjes/commercials van 30 seconden die uitgezonden werden op Omroep Brabant (tv, radio en online). Ontzettend veel nieuwe ervaringen opgedaan en leuke nieuwe collega's leren kennen. In de volgende fase evalueren we de resultaten van de campagne.  


RMT Midden-Brabant
Voor RMT Midden-Brabant beheer ik de LinkedIn-pagina. Ik verzamel informatie en haal succesverhalen op door teamleden, werkzoekenden en werkenden te interviewen. Met die verhalen houden we de LinkedIn-pagina levendig. RMT Midden-Brabant werkt zo aan naamsbekendheid en zichtbaarheid om verschillende doelgroep beter te bereiken. 


GGD Flevoland Sociale Kaart
Sociale Kaart Flevoland is een website voor Flevolandse gemeenten, burgers en professionals met betrouwbare en actuele informatie over maatschappelijke organisaties in Flevoland. GGD Flevoland vernieuwde de website en bracht 138 onderwerpen onder binnen 12 hoofdcategorieën. De 138 onderwerpen namen we flink onder handen. Het resultaat: Publieksvriendelijke teksten die prettig leesbaar zijn voor zowel inwoners als professionals. 


Staatsbosbeheer
En last, but not least, mijn nieuwe onbezoldigde functie. Sinds maart ben ik lid van de Maatschappelijke Adviesraad van Staatsbosbeheer. Deze raad adviseert Staatsbosbeheer over vraagstukken met als doel het maatschappelijk rendement van Staatsbosbeheer te vergroten. De maatschappelijke adviesraad is samengesteld uit mensen uit verschillende vakgebieden. In maart was ik bij de eerste vergadering. We bogen ons over het onderwerp Faunabeheer en de wolf. Heel interessant! 


 

 

 

 

FEMFATAAL
Boschstraat 35
4811 GB Breda
06 48797440


Algemene voorwaarden Privacybeleid