Blog 2: Tiptop je interview uitwerken

Hoe schrijf je een artikel? Wat wordt de rode draad van het verhaal? Ik geef je 7 tips.1. Aan de slag
Ik raad je aan om zo snel mogelijk na het interview te beginnen. Voor mij geldt: hoe langer ik het laat liggen, hoe moeilijker ik het vind om het op te pakken.


2. Kruip in de huid van de lezer
Bedenk voor wie je het artikel schrijft. Wie zijn jouw lezers? Verplaats je in die mensen. Wat is interessant voor hen om te lezen?


3. Schrijven is schrappen
Je hebt een berg informatie gekregen tijdens het interview. En je hebt je verdiept in de lezers. Nu begint het schrijven. Nee, het schrappen! Alle overbodige informatie schrap je. Zo houd je de kern over. Ofwel de belangrijkste informatie voor de lezer.


4. Een kop is top
Zet boven elke alinea een aansprekende of prikkelende kop. Een kop trekt de aandacht. Bedenk maar eens hoe je een krant leest. Juist, je scant koppen. Als het interessant genoeg voor je is lees je verder.


5. De inleiding
Ik besteed veel aandacht aan de inleiding. Het doel is dat je de aandacht van de lezer trekt in de eerste regels. Zo zorg je ervoor dat hij verder wil lezen.


6. Aankleden
Tot slot maak ik de tekst “leuker” met een prikkelende titel en quotes van de geïnterviewde.


7. Het slot
Wat moet de lezer doen na het lezen van dit stuk? Zorg dat er een duidelijke actie in staat. Dat kan een verwijzing naar een website of een winactie zijn of een telefoonnummer om contact op te nemen.


De finishing touch
In het laatste blog van deze drieluik deel ik schrijftips voor een prettig leesbare tekst.


 

 

 

FEMFATAAL
Boschstraat 35
4811 GB Breda
06 48797440


Algemene voorwaarden Privacybeleid